top of page

BRÄNDÖ LAXIN KALA ON HYVINVOIVAA

20191204_162114.jpg

STRESSITTÖMIÄ RUTIINEJA

Kalat viihtyvät rauhallisessa ja vakaassa ympäristössä. Kalojen ruokinta ja siirtotoimenpiteet hoidetaankin aina mahdollisimman stressittömästi. Kalojen ruokinnan hoitaa aina asiantunteva ihminen, jolloin rehumäärä saadaan oikeaksi niin kalojen kuin myös ympäristön kannalta. 

SOPIVASTI TILAA

Kaloille on tärkeää saada elää sopivan kokoisessa parvessa. Niillä ei saa olla liian ahdasta mutta ei myöskään liian väljää, sillä kumpikin tilanne stressaa niitä. Kalat elävät 60–120 metriä ympärysmitaltaan olevissa kasseissa.

 

Poikaset saapuvat meille keväällä, jotta ne ehtivät tottua kasvatuspaikkaan ennen kesäistä veden lämpiämistä. Poikasten ensimmäiseksi asuinpaikaksi valitaan suojaisa paikka, missä virtaus ja aallokko eivät ole niille liian voimakkaita. Talven jälkeen edellisen kevään poikaset ovat valmiita muuttamaan sumppualus Sonjan kyydissä avomerelle. Siellä veden virtaus on voimakkaampaa ja samalla happiolosuhteet ovat kaloille ihanteelliset. Talveksi kalat tuodaan avomereltä suojaisampaan paikkaan talvehtimaan.

IMG_8825.heic
b_B0I1829.jpg

HUOLEHTIEN

Kalojen ruokahalu voi vaihdella päivästä toiseen veden lämpötilasta ja säästä riippuen, ja siksi rehun määrääkin pitää säädellä päivittäin. Kalojen hyvinvointia tarkkaillaan säännöllisesti ympäri vuoden. Vaihtolämpöisinä eläiminä kalojen aktiivisuus sekä aineenvaihdunta vähenee, kun veden lämpötila laskee. 

 

Kalat rokotetaan ennaltaehkäisevästi – Suomessa kasvatettujen kalojen terveystilanne on yleisesti ottaen maailman parhaimpia. Joudumme käyttämään lääkkeitä erittäin harvoin. Mahdolliset lääkekuurit ovat aina eläinlääkärin määräämiä, ja niiden jälkeen on varoaika, joten ruokapöytään asti lääkejäämiä ei päädy.

bottom of page