top of page

BRÄNDÖ LAX FISK ÄR GOD

IMG_2922.jpg

MÅNGSIDIG OCH NJUTBAR

Fisken är mångsidig och passar både till vardag och fest. Av inhemsk odlad regnbågslax och sik trollar du fram fisksoppa, ugnsfisk, grillad fisk, gravad fisk, kall- eller varmrökt fisk, fiskbullar, sushi – det är bara din fantasi som sätter gränsen. En sked rom på en skiva rostat bröd förhöjer genast vardagen. Fisken är också den bästa typen av snabbmat – några minuter i pannan, så är den klar!

HÄLSOSAMT

Fisken är rik på protein, goda omega-3-fettsyror och vitamin D. Fisken innehåller också selen, vitamin B12, jod, kalium och fosfor. Enligt näringsrekommendationerna skulle det vara bra att äta fisk minst två gånger i veckan, och då gärna varierande fiskarter.

 

Fiskens nyttiga fettsyror har visat sig minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Både den odlade regnbågslaxen och siken har tilldelats Finlands Hjärtförbunds Hjärtmärke.

parempi_valinta.png
b_B0I3046.jpg

HÖGKVALITATIVT OCH FÄRSKT

Vår fisk är ett tryggt och hälsosamt livsmedel, vars ursprung kan spåras hela vägen till rommen. Hos Brändö Lax kan vi leverera fisk som har fångats under samma dags morgon till våra kunder. Vår fisk växer nära den finländska konsumenten, varvid den hålls färsk och av hög kvalitet.

Vi rensar fisken för hand, och kan effektivt övervaka kvaliteten på fisken eftersom den passerar flera händer. Vi ser också till att kylkedjan bevaras ända tills fisken når våra kunder. Med hjälp av den HACCP-baserade självövervakningsplanen i hallen där fisken rensas säkerställer vi fiskens livsmedelssäkerhet, och verksamheten och hygienen utvecklas ständigt i dialog med till exempel de personer som ansvarar för rengöringen av hallen.

bottom of page